Doğalgaz Projesi

Doğalgaz tesisatı projesi, Bursa Gaz gibi ilgili gaz dağıtım firmaları tarafından yetkilendirilen sertifikalı firmaların mühendisleri tarafından çizilmekte ve çizilen projeye bağlı olarak sertifikalı firmaların deneyimli ustaları tarafından tesisat çekilmektedir. Proje, ilgili gaz dağıtım firmaları tarafından kontrol edilir ve onaylanır. Doğalgaz tesisatı projesi, doğalgaz tesisatında herhangi bir yenileme yapıldıktan sonra, ocak, doğalgaz sobası ve kombi hattının güzergâhında değişiklik yapılmışsa, Bursa Gaz gibi gaz dağıtım firmaları tarafından projenin çizilmesi istenebilir.

Bu yazımızda, doğalgaz tesisatının nasıl yapıldığı, proje ve kurulum aşamaları ile ilgili bilgileri sizlere sunuyor ve doğalgaz tesisatı fiyatları gibi merak edilen sorulara cevap vermeye çalışıyoruz. Umarım sizler için faydalı olur.

Doğalgaz Nedir?
Doğalgaz, petrolün bir türevidir ve yer altında bulunan fosil kaynaklı bir gaz karışımıdır. Renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gaz olan doğalgaz, %95 metan içerir ve yanma özelliği sayesinde çevreye diğer yakıtlara göre daha az zarar verir. Doğalgazın potansiyel tehlikesi, kaçak durumlarından kaynaklanır; bu durumda, doğalgaz kokulandırılarak herhangi bir kaçak durumunda kendini belli etmesi açısından oldukça emniyetli bir sistemdir. Güvenli bir kullanım ve kaçak durumlarının önlenmesi için doğalgaz tesisatının uzman kişilere danışılarak profesyonellere bırakılması önemlidir. Bursa İklim, sektördeki uzmanlık  tecrübesi ile bu hizmeti sizlere sağlamaktadır.

Doğalgaz Tesisatı Nedir?
Doğalgazı güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabilmek için doğalgaz tesisatı alanında uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla yapılmalıdır. Bursa İklim, uzman mühendisleri, profesyonel ekipleri ve uzmanlık tecrübesi ile bu hizmeti sizlere sorunsuz bir şekilde sunmaktadır.

Doğalgaz Tesisatının İlk Aşaması: Proje Aşaması
Doğalgaz tesisatının ilk aşaması olan proje aşaması, keşif ekipleri tarafından yapılmaktadır. İlk olarak doğalgaz tesisatının yapılacağı nokta incelenir ve ilgili mühendis tarafından proje çizilir. Çizilen proje, doğalgaz dağıtım şirketine gönderilir ve şirket tarafından hem dağıtıcı hem de denetleyici olarak onaylanır.

İkinci aşama: Doğalgaz Tesisatının Döşenmesi
Proje çizimi tamamlandıktan sonra, projeye uygun olarak doğalgaz tesisatı döşenir. Emniyet ve güvenlik açısından uzman kişiler tarafından ve doğalgaz dağıtıcı firmanın yetki verdiği sertifikalı firmalar tarafından yapılmalıdır.

Doğalgaz tesisatında kullanılan başlıca materyaller şunlardır: Doğalgaz Tesisatı Ana Vanası, Doğalgaz Boruları, Doğalgaz Dağıtım Boruları, Basınç Regülatörü, Manuel Vanalar, Kolon ve İç Tesisatlar, Kombi Sistemlerini Çalıştıran Malzemeler.

Doğalgaz tesisatı, projeye uygun olarak döşendikten sonra, doğalgaz dağıtım firmasının yetkilendirdiği tesisatçı firma mühendisinin çizdiği proje onaylandığı takdirde, dağıtıcı firma ile randevu alınarak süreç sona erer. Dağıtıcı firmanın yetkili mühendisi, ilgili yere gelip doğalgaz tesisatının projeye uygunluğunu, tesisatta kaçak olup olmadığını resmi prosedürlere uygunluğunu denetleyip onayladıktan sonra resmi olarak doğalgaz kullanımına başlanabilir.

Doğalgaz Tesisatı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Doğalgaz tesisatını güvenli bir şekilde kullanmaya başlamak için, bu alanda uzmanlaşmış profesyonel hizmet veren firmalara başvurmanız önemlidir. Dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar şunlardır:

- Doğalgaz boru hattı ve boruları, erişimi kolay olmalı ve gerektiğinde müdahale edilebilecek durumda olmalıdır.
- Bağlantı noktaları sızdırmazlık macunu ve ketenle kaplanmalıdır.
- Çelik olarak yapılan gaz taşıyıcı borular, görünür ve tehlike anında müdahale edilebilecek şekilde döşenmiş olmalıdır.
- Borular, kelepçe vasıtasıyla sabitlenmelidir.
- Boruların paslanmaya karşı korunaklı olmasına dikkat edilmelidir.
- Olası yangın durumuna karşı, doğalgaz tesisatının elektriğe uzaklığı hesaplanmalıdır.
- Doğalgaz tesisatı, dağıtıcı firmanın yönetmeliğine uygun bir şekilde döşenmelidir.